Sidor

måndag 25 februari 2013

Det låter i berget

Att lyssna på ugglor är ofta ett kallt och tålamods prövande nöje under vårvintern. Man vet aldrig riktigt vad man kan få höra om man får höra något överhuvudtaget.

I fredags besökte jag en känd men för den stora allmänheten okänd berguvslokal, vilket den tyvärr behöver få vara p g a det olaga intresse som finns för ex uv och kungsörn.

Under en 20 min av den timme som jag var där lät den. Strax efter solens nedgång började hannen  hoa till och från. En mäktig upplevelse när han väl valde att tala. Lokalen i sig är inte speciellt imponerande om man tänker på branten som sådan. D v s det kan nog sitta fler uvar och hoa i kommunen som vi inte vet om men gärna vill veta om.

Förutom uv borde det gå att få höra kattuggla och sparvuggla om man är ute vid rätt tid på dygnet och på rätt ställe. Det vi är mest spända på är ifall några av fjolårets lappugglor väljer att bosätta sig i kommunen. Inte alldeles omöjligt med tanke på antalet som vi hade i kommunen under våren 2012.

D v s hör ni skumma tutanden kvällstid så hör av er till någon i styrelsen så ska vi så gott vi kan hjälpa till att lista ut vad det är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar