Sidor

måndag 25 februari 2013

Fågelmatningar i SOKs regi

Som Barbro skrivit om tidigare har vi denna säsong i SOK:s regi startat 2 egna fågelmatningar. Detta som ett komplement till den populära matningen vid Bågskyttebanan som drivs i privat regi. SOK sponsrar den sedan ett par år med en eller ett par säckar solrosfrö per säsong.

Om man ser till antalet gäster på resturangerna så är nog Bågskyttebanansmatning ett riktigt höjdarhak. Besökande gäster vid Mälarlunden är hittills synnerligen begränsat. Vi vet att det finns fåglar i närheten men de verkar inte riktigt gilla resturangens läge. Vi kommer troligen att leta ny plats i lunden till nästa säsong. Lite mer undangömd så att gästerna slipper riskera att bli mat själva. En sak vet vi och det är att maten är det inget fel på. Samma mat serveras på matningen vid Valnaren och där är det fullt ös.


I lördags var jag och Yngve nere vid Valnaren och hängdse upp några nya automater med godis som späck, talgbollar och stor matare med solrosfrön, hampa och havre. Mesarna formligen satt och stampade på grenarna runt omkring  p g a att det tog lite tid att hänga upp godiset. Besök gärna Valnaren och Valnars torp nu under vårvintern. Rätt som det är dyker det upp skådargodis vid godiset vi hängt upp. Om inte annat kan man alltid få se en tofsmes eller två på nära håll.

Ps än finns det några platser kvar till Ölandsresan sista helgen i maj men antalet krymper så tveka inte utan anmäl dig redan nu Ds

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar